Jak składać ciasto francuskie ekspresowe
Wymieszaj ze sobą mąkę typu 450, typu 550 i roztopioną margarynę Maestra Puff Pastry Intenso NH MB. Dodaj wodę i sól. Całość połącz i zagnieć ciasto.
Wyrobione ciasto owiń folią spożywczą i schładzaj przez 30 minut.
Zawiń 4 razy pojedynczo.
Składanie pojedyncze:

Panini: przepis na ciasto
Rozwałkuj ciasto, tak aby jego bok miał długość 15 cm i grubość 1 cm.
Wykrawaj paski o szerokości 4 cm i rozwałkuj je na szerokość 8 cm.
Grilluj paski około 10 minut.
Następnie przełóż paski do pieca rozgrzanego do temperatury 180°C i piecz je przez 10 minut.
Gotowe paski przekrój na pół. Dodaj wybrane składniki. Grilluj ok. 2-3 minut.
Panini z czym?

- pesto,
- pomidor,
- mozzarella,
- oliwa z oliwek,
- rukola.
- pesto,
- pomidor,
- kozi ser,
- oliwa z oliwek,
- szynka parmeńska,
- rukola.