Panna e non solo – przepis autorstwa Leonardo di Carlo

Panna e non solo - przepis autorstwa Leonardo di Carlo

Receptura

Chrupiąca migdałowa malina:

masło200 g
beztłuszczowe mleko w proszku75 g
puder malinowy Sosa40 g
cukier turbinado270 g
mąka pszenna325 g
puder migdałowy280 g
soda oczyszczona3 g

Mus truskawkowy, orzeszki piniowe i mięta:

truskawki600 g
cukier400 g
świeża mięta5 g
orzeszki piniowe100 g
sok z cytryny18 g

Panna cotta ott.2015.1:

płynna śmietana1000 g
laska wanilii1 g
agar2 g
cukier110 g
dekstroza40 g
masło kakaowe125 g
żelatyna5 g

Technika wykonania

Chrupiąca migdałowa malina

Połącz wszystkie składniki, rozwałkuj do grubości 2,5-3mm. Piecz w temperaturze 150°C przez około 15-20 minut.

Przechowuj w suchym miejscu.

Mus truskawkowy, orzeszki piniowe i mięta

Wymieszaj truskawki z cukrem, wstaw na godzinę do lodówki, powoli zagotuj, dodaj orzeszki piniowe i sok z cytryny. Szybko ochłódź.

Panna cotta ott.2015.1

Podgrzej pierwsze 5 składników do temperatury 90°C, ostudź, dodaj masło kakaowe, zmiękczoną żelatynę i wymieszaj.

Wstaw do lodówki na co najmniej 6 godzinprzed podaniem.

musy

Inne przepisy z tej kategorii

Tort "Dla mamy"

Tort z musem malinowym “Dla Mamy”

Tort włoski

Tort włoski

Tort ślubny Ewy Drzewickiej kajmak-czekolada - banner

Tort ślubny Ewy Drzewickiej kajmak-czekolada

Tort rumowy.

Tort rumowy