Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Pistacjowe cake pops

Pistacjowe cake pops.

Receptura

Ciasto na cake pops:

  • suche biszkopty [alternatywnie ciasto biszkoptowo-tłuszczowe] 500 g
  • serek typu mascarpone250 g
  • pasta pistacjowa80 g

Dekoracja:

  • czekolada biała do oblania cake pops250 g
  • drobno posiekane pistacje50 g

Technika wykonania

Jak przygotować pistacjowe cake pops?

Pokruszone biszkopty wymieszaj z serkiem i pastą. Jeżeli masa jest zbyt wilgotna – dodaj więcej biszkoptów, a jeżeli zbyt sucha, to dolej trochę oleju.

Podziel ciasto na równe części, około 25 sztuk, i schłodź.

Następnie uformuj cake popsy w kształcie kulek lub lodów, ułóż na macie silikonowej i pośrodku każdej porcji umieść patyczek.

Cake popsy przed dekorowaniem powinny być bardzo dobrze schłodzone.

Schłodzone cake popsy maczaj w czekoladzie i dekoruj drobną pistacją.

biszkoptczekoladamonoporcje

Inne przepisy z tej kategorii