Pistacjowe cake pops
Receptura
Ciasto na cake pops:
- suche biszkopty [alternatywnie ciasto biszkoptowo-tłuszczowe] 500 g
- serek typu mascarpone250 g
- pasta pistacjowa80 g
Dekoracja:
- czekolada biała do oblania cake pops250 g
- drobno posiekane pistacje50 g
Technika wykonania
Jak przygotować pistacjowe cake pops?
Pokruszone biszkopty wymieszaj z serkiem i pastą. Jeżeli masa jest zbyt wilgotna – dodaj więcej biszkoptów, a jeżeli zbyt sucha, to dolej trochę oleju.
Podziel ciasto na równe części, około 25 sztuk, i schłodź.
Następnie uformuj cake popsy w kształcie kulek lub lodów, ułóż na macie silikonowej i pośrodku każdej porcji umieść patyczek.
Cake popsy przed dekorowaniem powinny być bardzo dobrze schłodzone.
Schłodzone cake popsy maczaj w czekoladzie i dekoruj drobną pistacją.
biszkoptczekoladamonoporcje