Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Sernik czekoladowy

Sernik czekoladowy

Według Mistrza Świata w Cukiernictwie – Mieczysława Chojnowskiego

Sernik to ciasto, które lubią wszyscy! Ma on wiele odmian, więc warto mieć ich w ofercie przynajmniej kilka, tak by trafić w gusta różnych klientów. W tym przepisie sekret na doskonałą sernikową bazę na kruchym czekoladowym cieście zdradza Mistrz - Mieczysław Chojnowski. Reszta to już kwestia wyobraźni – owoce, polewy, bakalie – możliwości jest mnóstwo!

Receptura

Kruche ciasto czekoladowe:

Masa serowa:

Technika wykonania

Jak zrobić sernik na czekoladowym spodzie?

Margarynę Qualita NP. 80% połącz z cukrem, dodaj jaja i na koniec wszystkie sypkie składniki. Zagnieć na jednolitą masę.

Jaja z cukrem ubij na ciepło, margarynę Qualitę 80% także ubij. Serki połącz i dodaj do margaryny, wymieszaj, dodaj ubitą masę jajowo-cukrową, ana koniec budyń.
Na surowy spód czekoladowy wylej masę serową i piecz w temp. 170 - 180°C, przez 80 - 90 min.

kruchesernikiWielkanocBoże Narodzenie

Inne przepisy z tej kategorii