Biszkopt z mielonych migdałów
Ubij białko dodając na 2 razy cukier kryształ. Mączkę migdałową, cukier puder i mąkę pszenną wymieszaj i połącz z ubitym białkiem. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wyłóż na papier równo rozsmaruj. Upiecz.
Wkładka malinowa do tortu
Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Pulpę i cukier zagotuj, dodaj namoczoną żelatynę. Dokładnie wymieszaj. Wylej na blaszkę. Odstaw do zastygnięcia. Po zastygnięciu wytnij pożądany kształt.
Jak zrobić mus malinowy?
Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Maliny i cukier podgrzej, dodaj namoczoną żelatynę, ostudź, dodaj ubitą śmietanę i delikatnie wymieszaj.
Wykończenie tortu – krok po kroku
Do okrągłego rantu włóż biszkopt, nałóż warstwę musu, następnie wkładkę malinową. Zalej musem, przykryj biszkoptem i na koniec wykończ równo musem. Na torcie naszprycuj małe serduszko i włóż do zamrażarki. Wykończ tort białym zamszem, serduszko wypełnij czerwonym żelem i udekoruj czekoladą, malinami i pokruszonymi liofilizowanymi malinami.