Białko ubij na sztywną masę. Następnie dodaj do niej cukier w dwóch etapach oraz żółtka. Skórkę i wszystkie składniki sypkie połącz z masą jajeczną. Na koniec całość delikatnie wymieszaj z olejem i rozsmaruj na blaszce wyłożonej pergaminem. Piecz przez 8 minut w 220°C.
Wkładka malinowo-cytrynowa do tortu
Żelatynę namocz w wodzie. Maliny podgrzej i dodaj do nich namoczoną żelatynę i na koniec sok z cytryny.
Mus z serka mascarpone
Żelatynę namocz w wodzie. Serek połącz z likierem. Cukier i żółtka podgrzej do 84°C i dodaj żelatynę. Następnie wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą i dodaj do serka, delikatnie mieszając połącz z ubitą śmietaną.
Do rantu włóż biszkopt, wlej ¼ musu i połóż żelkę. Następnie ponownie zalej musem. Przykryj kolejnym biszkoptem, wlej do końca rantu mus. Schłodzony tort wykończ czerwonym żelem i udekoruj malinami i czekoladą.