Rolada migdałowa
Białko ubić na sztywną pianę dosypując cukier w dwóch porcjach. Następnie dodaj żółtka delikatnie wymieszaj na jednolitą masę. Sypkie składniki wymieszaj i połącz je z masą jajeczną.
Na koniec delikatnie mieszając dodaj rozpuszczoną margarynę. Ciasto rozsmaruj na blaszce wyłożonej pergaminem. Piecz w temp. 220℃ około 8 minut.
Mus waniliowy na serku mascarpone
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Cukier i żółtka ubijając rózgą w misce podgrzej w kąpieli wodnej do 84℃. Ściągnij z kąpieli wodnej. Dodaj namoczoną żelatynę – mieszaj do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Do masy jajecznej dodaj rozpuszczoną czekoladę i pastę waniliową dokładniej wymieszaj.
Masę dodać do serka mascarpone połączyć na jednolitą masę. Śmietanę kremówkę ubić i dodać do masy delikatnie mieszając do połączenia się.
Żelka truskawkowa
Truskawki podgrzej i dodaj namoczoną żelatynę. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
Wykończenie tortu
Decorgel neutralny + czerwony barwnik
Składanie tortu krok po kroku
Z rolady migdałowej wytnij dwa krążki. Do rantu wyłożonego folią przełóż jeden krążek migdałowy. Lekko nasącz nakropką waniliową. Brzegi wyłóż połówkami truskawek. Dodaj część kremu waniliowego, następnie. żelkę truskawkową, przykryj kremem i wyrównaj. Przykryj drugim krążkiem migdałowym. Wykończ decorgelem naturalnym zabarwionym na czerwono. Dekoruj według uznania owocami, kremem waniliowym, świeżą miętą.