Wegańska tarta krucha z rabarbarem i truskawkami

Wegańska tarta krucha z rabarbarem i truskawkami

Receptura

Tarta:

Beleaf PlantBetter 1500 g
cukier puder600 g
mąka pszenna2000 g
sól szczypta
świeży rabarbar 600 g
truskawki200 g

Technika wykonania

Jak wykonać wegańską kruchą tartę z rabarbarem i truskawkami?

Wymieszaj Beleaf PlantBetter z cukrem pudrem na gładką masę. Dodaj mąkę pszenną, sól i ugniataj przez krótki czas. Odstaw do schłodzenia.

Rabarbar dokładnie umyj, usuń niepotrzebne części, obierz i pokrój na 3-centymetrowe słupki. Truskawki umyj i pozbaw szypułek.

Do garnka dodaj rabarbar i truskawki – praż do momentu pozbawienia ich wody. Ostudź. W razie potrzeby dopraw cukrem.

Formę do tarty spryskaj środkiem natłuszczającym Optima Trenn Spray. Wyłóż ciastem kruchym. Widelcem ponakłuwaj w nim dziurki. Lekko podpiecz w temperaturze 180℃. Przestudź. Resztę ciasta dobrze schłodź.

Na przestudzoną formę wyłóż przestudzone nadzienie. Na nadzienie zetrzyj na tarce na dużych oczkach pozostałą część ciasta kruchego.

Tartę upiecz w temperaturze 180℃ na złoty kolor.

kruchetartywegańskie

Inne przepisy z tej kategorii

Wegańskie ptasie mleczko

Wegańskie ptasie mleczko

Wegańskie pączki wg receptury Kuby Steuermarka.

Wegańskie pączki wg receptury Kuby Steuermarka

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie ciasto piernikowe do wałkowania

Wegańskie ciasto piernikowe do wałkowania