Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Wegańska tarta krucha z rabarbarem i truskawkami

Wegańska tarta krucha z rabarbarem i truskawkami

Receptura

Tarta:

Technika wykonania

Jak wykonać wegańską kruchą tartę z rabarbarem i truskawkami?

Wymieszaj Beleaf PlantBetter z cukrem pudrem na gładką masę. Dodaj mąkę pszenną, sól i ugniataj przez krótki czas. Odstaw do schłodzenia.

Rabarbar dokładnie umyj, usuń niepotrzebne części, obierz i pokrój na 3-centymetrowe słupki. Truskawki umyj i pozbaw szypułek.

Do garnka dodaj rabarbar i truskawki – praż do momentu pozbawienia ich wody. Ostudź. W razie potrzeby dopraw cukrem.

Formę do tarty spryskaj środkiem natłuszczającym Optima Trenn Spray. Wyłóż ciastem kruchym. Widelcem ponakłuwaj w nim dziurki. Lekko podpiecz w temperaturze 180℃. Przestudź. Resztę ciasta dobrze schłodź.

Na przestudzoną formę wyłóż przestudzone nadzienie. Na nadzienie zetrzyj na tarce na dużych oczkach pozostałą część ciasta kruchego.

Tartę upiecz w temperaturze 180℃ na złoty kolor.

wegańskietartykruche

Inne przepisy z tej kategorii