Wegańskie bułeczki drożdżowe z dropsami czekoladowymi
Receptura
Ciasto na wegańskie bułeczki:
- mąka pszenna typ 5002000 g
- Beleaf PlantBetter zobacz200 g
- cukier kryształ200 g
- napój owsiany1100 g
- drożdże świeże150 g
- sól30 g
- dropsy czekoladowe800 g
Technika wykonania
Jak przygotować wegańskie bułeczki drożdżowe?
Najpierw ugniataj ciasto powoli przez około 2 minuty, a następnie nieco szybciej przez kolejne 6 minut. Temperatura ciasta powinna wynosić około 25-26°C.
Tuż przed końcem wyrabiania dodaj do ciasta dropsy czekoladowe. Po krótkim czasie odpoczynku podziel ciasto na niewielkie porcje i uformuj bułeczki. Odstaw do wyrośnięcia.
Bułeczki piecz w temperaturze 220°C przez około 12 minut.
wegańskiedrożdżoweczekolada