Wegańskie bułeczki drożdżowe z dropsami czekoladowymi

Wegańskie bułeczki drożdżowe z dropsami czekoladowymi

Receptura

Ciasto na wegańskie bułeczki:

mąka pszenna typ 500 2000 g
Beleaf PlantBetter 200 g
cukier kryształ200 g
napój owsiany1100 g
drożdże świeże150 g
sól30 g
dropsy czekoladowe800 g

Technika wykonania

Jak przygotować wegańskie bułeczki drożdżowe?

Najpierw ugniataj ciasto powoli przez około 2 minuty, a następnie nieco szybciej przez kolejne 6 minut. Temperatura ciasta powinna wynosić około 25-26°C.

Tuż przed końcem wyrabiania dodaj do ciasta dropsy czekoladowe. Po krótkim czasie odpoczynku podziel ciasto na niewielkie porcje i uformuj bułeczki. Odstaw do wyrośnięcia.

Bułeczki piecz w temperaturze 220°C przez około 12 minut.

czekoladadrożdżowewegańskie

Inne przepisy z tej kategorii

Baba wielkanocna zaparzana | Akademia Mistrza - Banner

Zaparzana baba wielkanocna

Wegańskie ptasie mleczko

Wegańskie ptasie mleczko

Wegańskie pączki wg receptury Kuby Steuermarka.

Wegańskie pączki wg receptury Kuby Steuermarka

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie kruche ciasteczka