Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Wegańskie ciastka pienione z marmoladą

Wegańskie ciastka pienione z marmoladą.

Receptura

Wegańskie ciasto pienione:

Technika wykonania

Jak przygotować wegańskie ciastka pienione z marmoladą?

Miękki tłuszcz roślinny Beleaf PlantBetter, cukier puder i cukier waniliowy wymieszaj końcówką do napowietrzania mas tłustych, aż masa będzie puszysta. Do tak przygotowanej masy tłuszczowo-cukrowej dodaj przesianą mąkę. Dokładnie, ale delikatnie połącz na jednolitą masę.

Po chwili dodaj całą wodę i wymieszaj do połączenia się wszystkich składników, ok. 1-2 minuty. Jednak nie mieszaj zbyt długo, by masa nie zrobiła się zbyt „gumowa”. Następnie przełóż ją do worka z końcówką na rozety i wyciskaj na blasze wyłożonej pergaminem, pozostawiając średniej wielkości odstępy. Na środek wyciśniętych ciastek nałóż workiem marmoladę.

Ciastka piecz w temperaturze 180 ℃ z termoobiegiem przez ok. 15-20 minut, aż do uzyskania złotego koloru.

wegańskiekruche

Inne przepisy z tej kategorii