Wegańskie ciastka pienione z marmoladą

Wegańskie ciastka pienione z marmoladą.

Receptura

Wegańskie ciasto pienione:

mąka typ 450350 g
cukier puder180 g
cukier wanilinowy20 g
woda110 g
Beleaf PlantBetter 140 g
marmolada wieloowocowa200 g

Technika wykonania

Jak przygotować wegańskie ciastka pienione z marmoladą?

Miękki tłuszcz roślinny Beleaf PlantBetter, cukier puder i cukier waniliowy wymieszaj końcówką do napowietrzania mas tłustych, aż masa będzie puszysta. Do tak przygotowanej masy tłuszczowo-cukrowej dodaj przesianą mąkę. Dokładnie, ale delikatnie połącz na jednolitą masę.

Po chwili dodaj całą wodę i wymieszaj do połączenia się wszystkich składników, ok. 1-2 minuty. Jednak nie mieszaj zbyt długo, by masa nie zrobiła się zbyt „gumowa”. Następnie przełóż ją do worka z końcówką na rozety i wyciskaj na blasze wyłożonej pergaminem, pozostawiając średniej wielkości odstępy. Na środek wyciśniętych ciastek nałóż workiem marmoladę.

Ciastka piecz w temperaturze 180 ℃ z termoobiegiem przez ok. 15-20 minut, aż do uzyskania złotego koloru.

kruchewegańskie

Inne przepisy z tej kategorii

Wegańskie ptasie mleczko

Wegańskie ptasie mleczko

Wegańskie pączki wg receptury Kuby Steuermarka.

Wegańskie pączki wg receptury Kuby Steuermarka

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie ciasto piernikowe do wałkowania

Wegańskie ciasto piernikowe do wałkowania