Wegańskie ciastka pienione z marmoladą
Receptura
Wegańskie ciasto pienione:
- mąka typ 450350 g
- cukier puder180 g
- cukier wanilinowy20 g
- woda110 g
- Beleaf PlantBetter zobacz140 g
- marmolada wieloowocowa200 g
Technika wykonania
Jak przygotować wegańskie ciastka pienione z marmoladą?
Miękki tłuszcz roślinny Beleaf PlantBetter, cukier puder i cukier waniliowy wymieszaj końcówką do napowietrzania mas tłustych, aż masa będzie puszysta. Do tak przygotowanej masy tłuszczowo-cukrowej dodaj przesianą mąkę. Dokładnie, ale delikatnie połącz na jednolitą masę.
Po chwili dodaj całą wodę i wymieszaj do połączenia się wszystkich składników, ok. 1-2 minuty. Jednak nie mieszaj zbyt długo, by masa nie zrobiła się zbyt „gumowa”. Następnie przełóż ją do worka z końcówką na rozety i wyciskaj na blasze wyłożonej pergaminem, pozostawiając średniej wielkości odstępy. Na środek wyciśniętych ciastek nałóż workiem marmoladę.
Ciastka piecz w temperaturze 180 ℃ z termoobiegiem przez ok. 15-20 minut, aż do uzyskania złotego koloru.
wegańskiekruche