Wegańskie kruche ciasteczka
Receptura
Ciasto kruche:
- Beleaf PlantBetter zobacz1500 g
- cukier puder600 g
- mąka pszenna2000 g
- sólszczypta
- napój owsiany
- cukier, cynamon
Technika wykonania
Jak stworzyć idealnie kruche wegańskie ciasteczka?
Wymieszaj Beleaf PlantBetter i cukier puder na gładką masę, następnie dodaj mąkę pszenną i sól. Ugniataj przez krótki czas, aż do uzyskania gładkiego ciasta.
Podziel ciasto na równe kawałki i rozwałkuj na okrągłe słupki o średnicy 3 cm. Przed wypiekiem schłodź w lodówce. Później posmaruj je napojem owsianym i obtocz w cukrze lub mieszance cukru i cynamonu.
Pokrój słupki na małe kawałki i ułóż ciasteczka na przygotowanych do pieczenia blachach. Piecz w temperaturze 190-200°C przez około 12 minut.
wegańskiekruche