Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Jesienne „Podwieczorki z Akademią Mistrza”

30 września 2019Jesienne „Podwieczorki z Akademią Mistrza” - Image

Doskonała organizacja imprezy. Fantastyczne prowadząca. Wartościowe, praktyczne i prosto podane informacje, dopasowane do potrzeb przedsiębiorców z branży cukierniczo-piekarniczej. Świetna atmosfera i pyszne jedzenie. Tak entuzjastyczne opinie powtarzali wszyscy po jesiennych seminariach „Podwieczorki z Akademią Mistrza”.

We wrześniu Akademia Mistrza zorganizowała trzy spotkania biznesowe: w Zgierzu, Chorzowie i Warszawie. Wszystkie szkolenia prowadziła związana z akademią specjalistka ds. prawa pracy i finansów publicznych Adriana Głuchowska

– Moim zdaniem ogromną siłą „Podwieczorków z Akademią Mistrza” jest to, że są one układane specjalnie z myślą o przedsiębiorcach i pracownikach jednej branży. Poruszamy więc konkretne problemy, omawiamy sytuacje i zdarzenia, które faktycznie dotyczą cukierników i piekarzy – mówiła prowadząca szkolenie. – Także formuła spotkań, swobodna atmosfera, czas na rozmowę, zarówno w trakcie szkolenia, jak i w czasie kolacji, sprawiają, że przedsiębiorcy wynoszą z tych warsztatów nieporównanie więcej, niż z jakichkolwiek szkoleń otwartych. To cenna i bardzo ważna z punku widzenia biznesowego, inicjatywa – ocenia Głuchowska.

Zdaniem organizatorów, a także uczestników, ogromną zaletą szkoleń, jest sama prowadząca. – Pani Adriana to wulkan energii i osoba, która potrafi doskonale dotrzeć do słuchaczy. Przede wszystkim jednak to ekspertka o ogromnej wiedzy i, co bardzo ważne, osoba od wielu lat związana z branżą, doskonale zorientowana w jej bolączkach i kłopotach – mówi Marek Kopernik z działu marketingu ZT Kruszwica, jeden z organizatorów spotkania.

Z jego opinią zgadzają się uczestnicy warsztatów. – Dla mnie niezwykle ważna jest formuła tego spotkania. Lekka forma, dyskusja, zamiast sztywnego wykładu, sprawiają, że wszystko o czym mówi pani Adriana jest jasne i zrozumiałe. Dzięki temu zdobytą wiedzę możemy natychmiast wykorzystać w praktyce – mówi Aneta Staniszewska z piekarni „Cybulski” w Łodzi.

– Zupełnie nie jestem obyty w kwestiach prawnych, ale pani Ada opowiada o nich w taki sposób, że wszystko wydaje się oczywiste. Mogę tylko polecić – dodaje Jakub Świniarski z cukiernictwa Mastra Michalakowie w Sieradzu.

„Podwieczorki z Akademią Mistrza” zyskały już w branży dobrą sławę. Przedsiębiorcy, którzy mieli okazję przekonać się, jak dużą korzyść dają im organizowane przez Kruszwicę seminaria , przyjeżdżają na nie cyklicznie. – Na „Podwieczorkach z Akademią Mistrza”, ale też na innych spotkaniach i warsztatach, także tych rzemieślniczych, które odbywają się pod szyldem Akademii, bywam regularnie. To dla nas ogromne wsparcie. Źródło inspiracji, ale też konkretna, realna pomoc w prowadzeniu biznesu – mówi Edyta Sieroń z cukiernia „Heka” w Starachowicach. – Z punktu widzenia przedsiębiorcy, uważam, że niekorzystanie z możliwości podnoszenia kwalifikacji jakie za pośrednictwem Akademii Mistrza, daje nam Kruszwica, to po prostu wypuszczenie z rąk okazji na to, by stale się rozwijać i umacniać na rynku – dodaje.

Wsparcie biznesowe, jakiego Akademia Mistrza udziela swoim partnerom, nie kończy się jednak z chwilą zakończenia spotkania. – Nasza ekspertka zawsze po warsztatach przygotowuje komplet przydatnych dla przedsiębiorców dokumentów, o których była mowa na szkoleniu. Są one do pobrania na naszej stronie www.akademiamistrza.pl. Wielu naszych partnerów natychmiast po Podwieczorku dopytuje o takie wsparcie i bardzo chętnie z tego rozwiązania korzysta – mówi Jarosław Michalak, specjalista ds. sprzedaży firmy ZT Kruszwica SA.

Jednocześnie Adriana Głuchowska zawsze podkreśla, że pozostaje do dyspozycji kursantów. Zachęca, by w razie wątpliwości czy problemów, po prostu się z nią kontaktować, a ona udzieli bezpłatnych konsultacji i podpowie optymalne rozwiązania.

Jesienne „Podwieczorki z Akademią Mistrza”, podobnie jak edycję wiosenną, zdominowały tematy prawnicze. – W ostatnim czasie weszło w życie bardzo dużo nowych przepisów, które budzą wątpliwości cukierników i piekarzy. Chodzi przede wszystkim zmiany w prawie pracy, zagadnienia związane z ochroną danych osobowych, a także – zupełną dla przedsiębiorców nowość – Pracownicze Plany Kapitałowe. Dostawaliśmy od nich wiele sygnałów, że właśnie te kwestie sprawiają im najwięcej trudności, dlatego wszystkie pięć seminariów poświęciliśmy tym zagadnieniom – mówi Marek Kopernik.

„Podwieczorki z Akademią Mistrza” nie zasługiwałyby na swoją nazwę, gdyby szkoleniom nie towarzyszył fantastyczny poczęstunek. Kończąca spotkania kolacja, to nie tylko czas, by porozmawiać z ekspertami i kolegami z branży, ale także sprawić prawdziwą radość podniebieniu. Największą rozkosz dają oczywiście słodkie wypieki przygotowywane przez Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysława Chojnowskiego.

Przy takim posiłku i w świetnej atmosferze, lekkostrawna w formie, ale specjalistyczna i rzetelna wiedza biznesowa, znacznie lepiej się przyswaja.

Inne z kategorii Podwieczorki z Akademią