- Strona główna
- Wydarzenia
- Szkolenia cukiernicze
- Szkolenie 2023 – Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny i trufle | Akademia Mistrza
Szkolenie 2023 – Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny i trufle
22 maja 2023Informacje
Termin
22.05 - 24.05
Miejsce
Wolsztyn, ul. Wodna 1
Pensjonat Zielona Prowansja
Trener
Mieczysław Chojnowski
W maju odbyło się szkolenie cukiernicze z zakresu temperowania czekolady, genaży, pralin oraz trufli, poprowadzone przez mistrza Mieczysława Chojnowskiego. Na kolejne zapraszamy już jesienią. W ramach szkolenia omówimy:
podstawowe informacje o czekoladzie,
rodzaje czekolady,
temperowania ręczne i mechaniczne,
elementy dekoracyjne z czekolady,
genaż,
przenoszenie nadruku z folii na czekoladę,
praliny – przygotowanie korpusów, podstawowe nadzienia,
praliny z nadrukiem,
trufle.
Masz pytania?
Skontaktuj się ze specjalistą do spraw sprzedaży w Twoim regionie
https://www.akademiamistrza.pl/kontakt/