Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Szkolenie 2023 – Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny i trufle

22 maja 2023Szkolenie 2023 – Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny i trufle

Informacje

Termin

22.05 - 24.05

Miejsce

Wolsztyn, ul. Wodna 1
Pensjonat Zielona Prowansja

Trener

Mieczysław Chojnowski

W maju odbyło się szkolenie cukiernicze z zakresu temperowania czekolady, genaży, pralin oraz trufli, poprowadzone przez mistrza Mieczysława Chojnowskiego. Na kolejne zapraszamy już jesienią. W ramach szkolenia omówimy:

  • podstawowe informacje o czekoladzie,

  • rodzaje czekolady,

  • temperowania ręczne i mechaniczne,

  • elementy dekoracyjne z czekolady,

  • genaż,

  • przenoszenie nadruku z folii na czekoladę,

  • praliny – przygotowanie korpusów, podstawowe nadzienia,

  • praliny z nadrukiem,

  • trufle.

Masz pytania?
Skontaktuj się ze specjalistą do spraw sprzedaży w Twoim regionie
https://www.akademiamistrza.pl/kontakt/

Inne z kategorii Szkolenia Cukiernicze