Szkolenie 2023 – Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny i trufle

Szkolenie 2023 – Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny i trufle

Informacje

Termin
22/05/2023
– 24/05/2023
Miejsce
Wolsztyn, ul. Wodna 1
Pensjonat Zielona Prowansja
Trener
Mieczysław Chojnowski

W maju odbyło się szkolenie cukiernicze z zakresu temperowania czekolady, genaży, pralin oraz trufli, poprowadzone przez mistrza Mieczysława Chojnowskiego. Na kolejne zapraszamy już jesienią. W ramach szkolenia omówimy:

  • podstawowe informacje o czekoladzie,
  • rodzaje czekolady,
  • temperowania ręczne i mechaniczne,
  • elementy dekoracyjne z czekolady,
  • genaż,
  • przenoszenie nadruku z folii na czekoladę,
  • praliny – przygotowanie korpusów, podstawowe nadzienia,
  • praliny z nadrukiem,
  • trufle.

Masz pytania?
Skontaktuj się ze specjalistą do spraw sprzedaży w Twoim regionie
https://www.akademiamistrza.pl/kontakt/