Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Szkolenie – Urok czekolady

8 marca 2019Szkolenie – Urok czekolady - Image

Informacje

Termin

11 -13.05

Miejsce

Wolsztyn ul. Wodna 1
Pensjonat Zielona Prowansja

Trener

Mieczysław Chojnowski

Chcesz wiedzieć więcej?

Porozmawiaj z naszym ekspertem:

Jacek Zięba

606-802-949

Zapraszamy na szkolenie “Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny i trufle”, które odbędzie się w dniach 11-13.05 w Wolsztynie. Podczas spotkania każdy z uczestników będzie mógł udoskonalić swoje umiejętności. Nasz ekspert zaprezentuje techniki temperowania czekolady, nauczy, jak przygotować idealny genaż, praliny oraz trufle.

  • podstawowe informacje o czekoladzie,

  • rodzaje czekolady,

  • temperowania ręczne i mechaniczne,

  • elementy dekoracyjne z czekolady,

  • przenoszenie nadruku z folii na czekoladę,

  • praliny – przygotowanie korpusów, podstawowe nadzienia,

  • praliny z nadrukiem,

  • trufle

Inne z kategorii Szkolenia cukiernicze