Szkolenie – Urok czekolady

Szkolenie – Urok czekolady - Image

Informacje

Termin
11/05/2019
– 13/05/2019
Miejsce
Wolsztyn ul. Wodna 1
Pensjonat Zielona Prowansja
Trener
Mieczysław Chojnowski

Chcesz wiedzieć więcej?

Porozmawiaj z naszym ekspertem:

Jacek Zięba

606-802-949

apraszamy na szkolenie “Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny i trufle”, które odbędzie się w dniach 11-13.05 w Wolsztynie. Podczas spotkania każdy z uczestników będzie mógł udoskonalić swoje umiejętności. Nasz ekspert zaprezentuje techniki temperowania czekolady, nauczy, jak przygotować idealny genaż, praliny oraz trufle.

  • podstawowe informacje o czekoladzie,
  • rodzaje czekolady,
  • temperowania ręczne i mechaniczne,
  • elementy dekoracyjne z czekolady,
  • przenoszenie nadruku z folii na czekoladę,
  • praliny – przygotowanie korpusów, podstawowe nadzienia,
  • praliny z nadrukiem,
  • trufle