Szkolenie – Urok czekolady
8 marca 2019Informacje
Termin
11 -13.05
Miejsce
Wolsztyn ul. Wodna 1
Pensjonat Zielona Prowansja
Trener
Mieczysław Chojnowski
Chcesz wiedzieć więcej?
Porozmawiaj z naszym ekspertem:
Jacek Zięba
606-802-949
Zapraszamy na szkolenie “Urok czekolady – temperowanie, genaże, praliny i trufle”, które odbędzie się w dniach 11-13.05 w Wolsztynie. Podczas spotkania każdy z uczestników będzie mógł udoskonalić swoje umiejętności. Nasz ekspert zaprezentuje techniki temperowania czekolady, nauczy, jak przygotować idealny genaż, praliny oraz trufle.
podstawowe informacje o czekoladzie,
rodzaje czekolady,
temperowania ręczne i mechaniczne,
elementy dekoracyjne z czekolady,
przenoszenie nadruku z folii na czekoladę,
praliny – przygotowanie korpusów, podstawowe nadzienia,
praliny z nadrukiem,
trufle