Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Targi Expo Sweet 2025 – relacja

3 marca 2025Podsumowanie targów Expo Sweet 2025.

Czym zaskoczyliśmy Gości Expo Sweet 2025? Tym razem na naszym stoisku częstowaliśmy nie tylko na słodko, ale przede wszystkim na wytrawnie! Tegoroczna edycja targów (16-19 lutego, Warszawa) była idealną okazją do zaprezentowania przedstawicielom branży piekarsko-cukierniczej naszej nowości produktowej, która już w kwietniu poszerzy ofertę Bunge.

Wawrzyniec PRO – Roślinne źródło inspiracji

Do oferty produktów profesjonalnych dołącza nowa marka - Wawrzyniec PRO. To gotowe pasty warzywne, które powstały z połączenia najwyższej jakości składników roślinnych i wyrazistych, esencjonalnych przypraw. 100% naturalnych składników - nie znajdziesz w nich konserwantów czy sztucznych dodatków.

Naszych past warzywnych możesz używać zarówno na ciepło i jak i na zimno, jako gotowego produktu, bazy lub wzbogacającego smak składnika. To prosty sposób na więcej opcji roślinnych w ofercie piekarni, ale również produkt na tzw. awaryjne sytuacje, który warto mieć zawsze pod ręką, szczególnie w warunkach ograniczonej przestrzeni, rąk do pracy czy czasu.

Wawrzyniec PRO otwiera na nowe kulinarne możliwości, ale przede wszystkim jest źródłem biznesowych korzyści. Z naszymi pastami rozwiniesz swoją ofertę, zoptymalizujesz procesy i koszty, oszczędzisz czas.

Wawrzyniec PRO – Roślinne źródło inspiracji.

Spotkania, degustacje i inspiracje na stoisku Bunge

Goście tegorocznej edycji Expo Sweet mogli sprawdzić smak naszych past na własnym podniebieniu. Na stoisku serwowaliśmy świeżo wypieczone wytrawne quiche, croissanty w kilku wariantach, paszteciki oraz smakowe pieczywo. Jednak jak przystało na producenta tłuszczów cukierniczych, nie zabrakło także słodkości 🙂

Targi Expo Sweet to również doskonała przestrzeń na wymianę doświadczeń i opinii z Partnerami biznesowymi i Klientami. Z Gośćmi licznie odwiedzającymi nasze stoisko mieliśmy szansę porozmawiać o aktualnej sytuacji na rynku, dalszych kierunkach rozwoju i ich potrzebach, a także o naszej ofercie.

W tym roku ponownie gościliśmy Patrycję Reszka, zawodową cukierniczkę i pasjonatkę pieczenia, podopieczną Akademii Mistrza. Przez pierwsze dni dzielnie wspierała nasz zespół w przygotowywaniu i serwowaniu wytrawnych wypieków. A w środę dzieliła się z młodymi adeptami swoimi umiejętnościami i doświadczeniem w tworzeniu tortów i dekoracji.

Podsumowanie targów Expo Sweet 2025.

Podsumowanie Expo Sweet 2025

Energia i entuzjazm, które towarzyszyły nam podczas tegorocznej edycji targów, są dla nas ogromną motywacją do dalszej pracy. Z niecierpliwością czekamy na kolejne wyzwania i możliwość wspierania branży piekarniczo-cukierniczej w tworzeniu innowacyjnej i odpowiadającej na najnowsze trendy oferty.

Do zobaczenia na kolejnej edycji!

Inne z kategorii Targi Branżowe