Targi Expo Sweet 2025 – relacja
3 marca 2025Czym zaskoczyliśmy Gości Expo Sweet 2025? Tym razem na naszym stoisku częstowaliśmy nie tylko na słodko, ale przede wszystkim na wytrawnie! Tegoroczna edycja targów (16-19 lutego, Warszawa) była idealną okazją do zaprezentowania przedstawicielom branży piekarsko-cukierniczej naszej nowości produktowej, która już w kwietniu poszerzy ofertę Bunge.
Wawrzyniec PRO – Roślinne źródło inspiracji
Do oferty produktów profesjonalnych dołącza nowa marka - Wawrzyniec PRO. To gotowe pasty warzywne, które powstały z połączenia najwyższej jakości składników roślinnych i wyrazistych, esencjonalnych przypraw. 100% naturalnych składników - nie znajdziesz w nich konserwantów czy sztucznych dodatków.
Naszych past warzywnych możesz używać zarówno na ciepło i jak i na zimno, jako gotowego produktu, bazy lub wzbogacającego smak składnika. To prosty sposób na więcej opcji roślinnych w ofercie piekarni, ale również produkt na tzw. awaryjne sytuacje, który warto mieć zawsze pod ręką, szczególnie w warunkach ograniczonej przestrzeni, rąk do pracy czy czasu.
Wawrzyniec PRO otwiera na nowe kulinarne możliwości, ale przede wszystkim jest źródłem biznesowych korzyści. Z naszymi pastami rozwiniesz swoją ofertę, zoptymalizujesz procesy i koszty, oszczędzisz czas.
Spotkania, degustacje i inspiracje na stoisku Bunge
Goście tegorocznej edycji Expo Sweet mogli sprawdzić smak naszych past na własnym podniebieniu. Na stoisku serwowaliśmy świeżo wypieczone wytrawne quiche, croissanty w kilku wariantach, paszteciki oraz smakowe pieczywo. Jednak jak przystało na producenta tłuszczów cukierniczych, nie zabrakło także słodkości 🙂
Targi Expo Sweet to również doskonała przestrzeń na wymianę doświadczeń i opinii z Partnerami biznesowymi i Klientami. Z Gośćmi licznie odwiedzającymi nasze stoisko mieliśmy szansę porozmawiać o aktualnej sytuacji na rynku, dalszych kierunkach rozwoju i ich potrzebach, a także o naszej ofercie.
W tym roku ponownie gościliśmy Patrycję Reszka, zawodową cukierniczkę i pasjonatkę pieczenia, podopieczną Akademii Mistrza. Przez pierwsze dni dzielnie wspierała nasz zespół w przygotowywaniu i serwowaniu wytrawnych wypieków. A w środę dzieliła się z młodymi adeptami swoimi umiejętnościami i doświadczeniem w tworzeniu tortów i dekoracji.
Podsumowanie Expo Sweet 2025
Energia i entuzjazm, które towarzyszyły nam podczas tegorocznej edycji targów, są dla nas ogromną motywacją do dalszej pracy. Z niecierpliwością czekamy na kolejne wyzwania i możliwość wspierania branży piekarniczo-cukierniczej w tworzeniu innowacyjnej i odpowiadającej na najnowsze trendy oferty.
Do zobaczenia na kolejnej edycji!