Artykuły i porady

Podkręć sezonową sprzedaż gofrów. Odkryj nowy trend i zwiększ zyski!

Gofry to letni hit! Przyciągają zarówno dzieci, jak i dorosłych, kojarząc się z wakacyjną radością. Sezon w pełni, ale czy wykorzystujesz pełen potencjał gofrów w swoim biznesie? Czas wyróżnić się i zwiększyć zyski!

Pasty warzywne od Bunge – to się opłaca

Prowadzenie piekarni czy cukierni nie jest łatwym zadaniem. Zwłaszcza w ostatnich kilku latach branża zmaga się z wieloma wyzwaniami. Sprostanie im wymaga nieustannej uważności, szybkiego reagowania i szukania nowych sposobów na to, by pokonywać rodzące się trudności. Warto też mieć oczy szeroko otwarte i dostrzegać dające wiele korzyści rozwiązania, zwiększające konkurencyjność piekarni.
Pierwsze miejsce

Bake & Play VII edycja – wyniki!

VII edycja konkursu Bake & Play dla młodych cukierników dostarczyła jurorom, Mieczysławowi Chojnowskiemu i Jackowi Ziębie, wielu emocji. Tegoroczny temat przewodni, „4 żywioły: ziemia, woda, powietrze i ogień”, pobudził wyobraźnię i kreatywność młodych cukierników, którzy zaprezentowali rekordową liczbę 200 prac konkursowych. Jury miało niełatwe zadanie wyłonić najlepsze z nich, spośród tak wielu różnorodnych i inspirujących interpretacji tematu. Ostatecznie o kolejności na podium zadecydował nieubłagany Excel.

Bake & Play – rusza VII edycja Konkursu dla Młodych Cukierników! Idźcie na żywioł!

19 lutego ruszamy z nową odsłoną konkursu Bake & Play. Do cukierniczych zmagań zapraszamy was już po raz siódmy i mamy nadzieję, że znów zaskoczycie nas swoją kreatywnością…
Świętujemy 15-lecie Akademii Mistrza.

15 lat Akademii Mistrza – Gala jubileuszowa

W październiku, wraz najlepszymi kucharzami i piekarzami w kraju – świętowaliśmy jubileusz naszego autorskiego projektu, wspierającego rozwój branży cukierniczo-piekarskiej.
Konkurs jubileuszowy Akademii Mistrza rozstrzygnięty!

Konkurs jubileuszowy Akademii Mistrza rozstrzygnięty!

Jubileuszowy konkurs „MAESTRO WYPIEKÓW” z okazji 15-lecia Akademii Mistrza dobiegł końca! Była to nie tylko okazja do wykazania się umiejętnościami cukierniczymi i piekarskimi, ale także możliwość zaprezentowania najnowszych trendów.
Jubileuszowy konkurs Akademii Mistrza - Maestro Wypieków

Jubileuszowy konkurs Akademii Mistrza – Maestro Wypieków

Już 1 sierpnia rusza jubileuszowy konkurs Akademii Mistrza – Maestro Wypieków! Obserwuj naszą stronę, aby dowiedzieć się więcej i celebrować z nami wyjątkowe 15-lecie. Z informacjami o konkursie i nagrodach wrócimy niebawem.
Konkurs Bake & Play - Edukacja Pasjonatów Cukiernictwa i Inicjatywa Wspierająca Młode Talenty

Konkurs Bake & Play – edukacja pasjonatów cukiernictwa oraz inicjatywa wspierająca młode talenty

Znamy finalistów VI edycji Konkursu dla Młodych Cukierników Bake & Play! W pierwszym etapie pokonali dziesiątki konkurentów, zachwycając jury swoimi umiejętnościami i kreatywnością.
Środki natłuszczające do form, blach, dzieży czy gofrownic

Środki natłuszczające do form, blach, dzieży czy gofrownic

Poznaj nowość w ofercie Bunge w Polsce – kategorię produktów dla cukierni i piekarni ułatwiających i przyspieszających pracę z dbałością o efektywność kosztową i jakość końcowych wyrobów – środki antyadhezyjne.

Bake & Play – VI edycja Konkursu dla Młodych Cukierników! Kto przeszedł i zwyciężył w II etapie?

Ta edycja konkursu Bake & Play dla Młodych Cukierników jest wyjątkowa! W tym roku Akademia Mistrza obchodzi swoje 15 urodziny, dlatego nie mogło być inaczej, aby jubileusz nie był tematem przewodnim tej słodkiej konkurencji.
Qualita 80% – klasyczny tłuszcz cukierniczy

Margaryna Qualita 80% – czyli siła tradycji

Margaryna Qualita 80% to już klasyk wśród margaryn pełnotłustych. Na cukierniczym rynku istnieje od wielu lat, ciesząc się niesłabnącym uznaniem wśród profesjonalnych cukierników i piekarzy. Nic dziwnego – uniwersalna w zastosowaniu, niemal niezastąpiona do wypieków.
Świętujemy 15-lecie Akademii Mistrza

Świętujemy 15-lecie Akademii Mistrza

Akademia Mistrza została powołana do życia w 2008 roku przez ZT Kruszwica, by zaoferować branży cukierniczo – piekarniczej profesjonalne wsparcie w podnoszeniu kwalifikacji zawodowych i biznesowych. Nadrzędną ideą przedsięwzięcia był rozwój branży, a także budowanie prestiżu zawodu cukiernika i promowanie polskiego rzemiosła cukierniczego poza granicami kraju.