Artykuły i porady

Paulina Jastrzębska – pasja od pierwszego wejrzenia.

Paulina Jastrzębska – pasja od pierwszego wejrzenia

Kobiety w cukiernictwie – szczęśliwe pasjonatki. Z okazji 8 marca wszystkim Paniom, a zwłaszcza tym, które odnalazły się w pięknym i bardzo wymagającym zawodzie…
Ewa Drzewicka – „Sky is the limit”, albo i nie…

Ewa Drzewicka – „Sky is the limit”, albo i nie…

Kobiety w cukiernictwie – szczęśliwe pasjonatki. Z okazji 8 marca wszystkim Paniom, a zwłaszcza tym, które odnalazły się w pięknym i bardzo wymagającym zawodzie…
Elżbieta Jarecka – miłość nie męczy!

Elżbieta Jarecka – miłość nie męczy!

Kobiety w cukiernictwie – szczęśliwe pasjonatki. Z okazji 8 marca wszystkim Paniom, a zwłaszcza tym, które odnalazły się w pięknym i bardzo wymagającym zawodzie…
Maestra Cukiernicza NH MB – profesjonalna margaryna do wypieków.

Maestra Cukiernicza NH MB – profesjonalna margaryna do wypieków

Brak tłuszczy uwodornionych, dobry profil żywieniowy – to największe atuty profesjonalnej margaryny wypiekowej Maestra Cukiernicza NH MB.
Nauczycielka, która pokochała słodką sztukę

Nauczycielka, która pokochała cukiernictwo

Już w podstawówce wiedziała co chce robić – uczyć matematyki! Marzenie spełniła. Pracowała w szkole przez osiem lat…
Szkolenia rzemieślnicze Akademii Mistrza – zgłoszenia na wiosenne warsztaty

Szkolenia rzemieślnicze Akademii Mistrza – zgłoszenia na wiosenne warsztaty

Już w marcu rusza wiosenna edycja cieszących się ogromną popularnością szkoleń rzemieślniczych Akademii Mistrza. W programie cztery warsztaty, a liczba miejsc na każde z nich ograniczona – tylko 8 osób. Dlatego nie warto zwlekać, tylko jak najszybciej zarezerwować miejsce na wybranych szkoleniach.
Maestro Sol – frytura do zadań specjalnych.

Maestro Sol – frytura do zadań specjalnych

Maestro Sol to płynne medium smażalnicze skomponowane z olejów roślinnych: słonecznika wysokooleinowego, rzepaku i palmy
Rogale Świętego Marcina

Rogale Świętego Marcina

Wybór wypieków w charakterystycznym księżycowym kształcie jest spory. Są to między innymi francuskie croissanty, włoskie cornetto czy staropolskie
Między tortem a piernikiem – warsztaty rzemieślnicze Akademii Mistrza

Między tortem a piernikiem – warsztaty rzemieślnicze Akademii Mistrza

Jesienna edycja warsztatów rzemieślniczych prowadzona przez ekspertów Akademii Mistrza trwa w najlepsze. Za nami już szkolenie z tortów deserowych, a wielkimi krokami zbliża się…
Rusza newsletter Akademii Mistrza – dlaczego warto się zapisać?

Rusza newsletter Akademii Mistrza – dlaczego warto się zapisać?

Mistrz Świata w Cukiernictwie, Mieczysław Chojnowski, jest znany z wyśmienitych wypieków i wielkiej rzemieślniczej wiedzy. Już tej jesieni sprawdzi się w zupełnie nowej roli – autora newslettera Akademii Mistrza.
Jesienne szkolenia cukiernicze w Akademii Mistrza

Jesienne szkolenia cukiernicze w Akademii Mistrza

Podnoszenie umiejętności zawodowych pracowników to jeden z kluczy do sukcesu cukierni. Bo choć sam produkt to za mało by przyciągnąć i utrzymać klienta, to…
Olej z Esencją Masła – jedna butelka, podwójna korzyść!

Olej z Esencją Masła – jedna butelka, podwójna korzyść!

Olej czy masło? Już nie musisz wybierać. Olej z Esencją Masła – jeden z topowych produktów Bunge w Polsce to idealne połączenie korzyści obu tłuszczów.